top of page

Acerca de

OVER MIJ

Ik ben begonnen met schrijven op mijn vijftiende, toen ik filmrecensies schreef voor de fansite van een paar vrienden. Na de middelbare school heb ik Theater,- Film- en Televisiewetenschappen gestudeerd in Utrecht. Tijdens die studie ben ik fictie gaan schrijven. Eerst filmscripts, en later proza, toen ik merkte dat ik dan geen boterhammen voor een hele filmcrew hoefde te smeren om een verhaal af te maken.

 

Na Utrecht ben ik Creative Writing gaan studeren op ArtEZ in Arnhem. Een licht bewerkt deel van mijn afstudeerwerk werd genomineerd voor de eerste Joost Zwagerman Essayprijs. Na mijn studie ben ik bij de avondredactie van Perdu gegaan, waar ik programma's heb gemaakt over Ursula K. Le Guin, Octavia Butler en Kim Stanley Robinson. (Mijn plan voor een avond over metal ging helaas niet door, maar de research daarvan heb ik gebruikt voor mijn verhaal Bloedverraad).

Mijn verhalen zijn verschenen in De Gids en Tijdschrift G en op Samplekanon. Mijn essays en recensies zijn verschenen op rekto:verso, hard//hoofd, Vooys, De Reactor en Mr. Motley. In 2018 werd ik geselecteerd voor de Parijsresidentie van deBuren, in 2022 zat ik in de jury van De Boon Prijs voor Literatuur, en in 2023 won ik zelf een prijs: het C.C.S. Crone-stipendium van de stad Utrecht.

Op het moment doceer ik sci-fi schrijven aan Parnassos en werk ik aan mijn debuutroman voor De Geus. Hij heet Overal en nergens en gaat over winkelcentrums.

Max Urai Frontaal voordracht fictie science-fiction

Foto: Purdey van Dijke

BIO'S

[20 WOORDEN]

Max Urai (1991) werkt als schrijver, leraar en activist. In 2023 won hij het C.C.S. Crone-stipendium van de stad Utrecht.

[52 WOORDEN]

Max Urai (1991) werkt als schrijver, leraar en activist. Zijn werk verscheen in De Gids, de Nederlandse Boekengids en op Sample-kanon. Hij zat in de avondenredactie van Perdu, werd geselecteerd voor de Parijsresidentie van deBuren, en won het C.C.S. Crone-stipendium. Momenteel werkt hij aan zijn debuutroman bij De Geus. Het gaat over winkelcentrums.

[100 WOORDEN]

Max Urai (1991) werkt als schrijver, leraar en activist. In 2023 won hij het C.C.S. Crone-stipendium van de stad Utrecht. Zijn werk verscheen in De Gids, de Nederlandse Boekengids en Tijdschrift G., en op Sample-kanon, rekto:verso, Mr. Motley, hard//hoofd en De Reactor. Hij studeerde filmwetenschappen in Utrecht en Creative Writing aan ArtEZ. Als lid van de avonden-redactie van Perdu maakte hij programma’s over science fiction. Hij werd geselecteerd voor de Parijsresidentie van deBuren en zat in de jury van De Boon. Momenteel doceert hij sci-fi schrijven aan Parnassos en werkt hij bij de Geus aan zijn debuutroman over winkelcentrums.

bottom of page