top of page

WORKSHOPS, CURSUSSEN & PROGRAMMA'S

Een overzicht van literaire evenementen die ik (mede) heb georganiseerd en waar ik aan heb meegedaan. Klik op de afbeeldingen voor meer informatie.

craiyon_113006_large_classroom_multiple_students_writing_sci_fi_stories.png

CURSUS SCI-FI SCHRIJVEN [PARNASSOS]

Sinds herfst 2023 doceer ik sci-fi schrijven aan het kunstencentrum van de Universiteit Utrecht.

Netwerkmoment De Boon_edited_edited.jpg

JURYLID [BOON VOOR LITERATUUR]

Ik was een van de zes juryleden voor de Boon fictie & non-fictie 2023.           De juryvoorzittter was Joke van Leeuwen, wat ik nog steeds niet helemaal kan geloven.

image003_edited_edited.jpg

WORKSHOP CREATIVE WRITING FOR ACADEMICS [AMS]

In june 2023, I taught a group from the Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions how to make dense academic texts more accesible for a large audience.

IMG_8172.jpeg

LECTURE AI & SCIENCE FICTION [VU]

For the department of computer science at the VU, I delivered a lecture on AI in science fiction and tutored a workshop on writing short scifi films.

beeld-workshop-sci-fi-rechthoek2.jpg

TWO DAYS OF SCI-FI [EXTRA EXTRA]

Voor Extra Extra in Rotterdam programeerde ik een weekendlang programma over sci-fi en sensualiteit, met workshops, een lezing, en een filmprogramma.

image(1).png

CURSUS SCIENCE FICTION SCHRIJVEN [LAK]

De studenten, waarvan de meesten geen schrijfervaring hadden, leerden in zes lessen een kort verhaal te schrijven. Ik heb deze cursus twee keer gegeven bij het Leidsch Academisch Kunstcentrum.

butler_edited_edited.jpg

THE WORLDS AND WORKS OF...

In mijn twee jaar als avondenredacteur bij Perdu heb ik aan allerlei verschillende programma's meegewerkt - de jaarlijkse dichtersmarathon, een evenement over Anneke Brassinga, samenwerkingen met The Black Archives. Het trotst ben ik op de reeks 'The Worlds and Works of', waarin we vier gasten vroegen om een nieuw perspectief te geven op het werk van een sci-fi auteur. De avonden gingen over Ursula K. Le Guin, Octavia Butler, Janelle Monáe, en Kim Stanley Robinson. Sprekers waren o.a. Fiep van Bodegom, Jennifer Tosch, Zaïre Krieger, Lot Veelenturf, Nick Mamatas, en Julie Phillips, de officiële biograaf van Le Guin.

magneto-red_edited.jpg

N30x31 /// I.M. JEROEN METTES

Voor ik bij de redactie ging had ik de eer om mee te mogen doen met dit programma, samen met Alfred Schaffer, Samuel Vriezen, Rozalie Hirs, Hannah van Binsbergen, Fiep van Bodegom, Tonnus Oosterhoff, Johan Herrenberg, Roelof ten Napel, Frans-Willem Korsten, Anne van de Wetering, Lieke Marsman, Maarten van der Graaff, Lara Staal, Saskia de Jong, Çağlar Köseoğlu, Zohra Beldman, Mathijs Tratsaert, Arno van Vlierberghe, Dominique de Groen, Nadia de Vries, Bram Ieven, Geert Buelens, Aafke Romeijn, Siebe Bluijs, Sophie van den Bergh, Maartje Smits, Frank Keizer, Daniël Rovers, Obe Alkema en Dean Bowen. We lazen alle 31 een fragment voor uit N30 van Jeroen Mettes. Het is nog steeds een van mijn favoriete Nederlandstalige boeken. Sorry Frank.

bottom of page